Godkendte ridehjelme.

En god og godkendt ridehjelm er uundværlig. Når man starter med at ride, så kan man låne en ridehjelm de første par gange, men man bør forholdsvis hurtigt anskaffe sig sin egen ridehjelm både af hygiejnemæssige årsager og af sikkerhedsmæssige årsager.

God ridehjelm sikkerhed.

Selv at have sin egen godkendte ridehjelm øger sikkerheden for den som benytter den. Dette skyldes flere faktorer. En ridehjelm kan ikke, som mange tror tåle kraftige slag. En sikkerhedsgodkendt ridehjelm kan beskytte hovedet mod slag, men hvis en ridehjelm udsættes for et kraftigt slag, så kan hjelmen have taget skade og man SKAL derfor udskifte den. Når en ridehjelm har fået et slag, så skal den smides ud uanset om man har købt en billig ridehjelm eller om man rider rundt med en af de dyre letvægtsridehjelme. Når man benytter sig af en ridehjelm, som ikke er ens egen, så ved man ikke, om ridehjelmen har fået et kraftigt slag og derved ved man heller ikke med sikkerhed, som den beskytter ens hoved, hvis uheldet skulle være ude.
Så hvis du ser nogen smide med deres ridehjelm, så gør dem opmærksomme på, at de lige så godt kan smide den i skraldespanden i stedet for at smide den hen af staldgangen.
En anden væsentlig sikkerhedsfaktor, når man snakker om, hvorvidt man skal have sin egen ridehjelm eller ej er pasformen. Hvis man har en billig ridehjelm uden muligheder for at indstille omkredsen til at passe ens hoved, så tager det lidt tid, at få den justeret så den sidder helt optimalt. Hvis man så ikke har sin egen ridehjelm, så skal hjelmen tilpasses hver gang, at man skal ud at ride og ofte får man den ikke tilpasset 100%. Derved øges risikoen for hovedlæsioner, hvis man skulle være uheldig at slå hovedet ind i noget under fald eller styrt.

billig ridehjelm

God ridehjelm hygiejne.

Når man rider, så sidder man ikke bare og hygger sig ovenpå hesten. Langt de fleste kommer til at svede, når de rider (dem der ikke gør – laver for lidt…..). Det kan derfor ikke undgås at ridehjelmen er klam eller måske direkte våd, når man stiger af hesten. Det kan derfor være en noget ubehagelig oplevelse at overtage en ridehjelm, lige efter at en anden har brugt den. Et andet og noget større problem specielt blandt børn er lus. Næsten alle børn. Som rider, vil komme hjem med lus på et eller andet tidspunkt og hvis man benytter sig af ridehjelme på rideskolen, som alle andre også bruger, så er det helt sikkert, at man ender med at få lus. Mange børn får dem alligevel, ofte fordi veninden lige skal prøve ridehjelmen eller måske har en af ridepigerne glemt deres egen hjelm og så låner de lige en andens.

Så sørg for på et tidligt tidspunkt at få købt en personlig ridehjelm. Man kan få en billig ridehjelm fra priser på omkring 300 kr.