Letvægts ridehjelm – er den sikker?

Letvægts ridehjelm – er den sikker?

Hvis man har prøvet at ride med en billig ridehjelm, så vil man ofte overveje, at kigge lidt nærmere på de noget dyrere letvægts ridehjelme. Der findes flere producenter af letvægtsridehjelme og de mest kendte er nok John Whitaker, Samshield og GPA, men der findes rigtig mange andre producenter af letvægtsridehjelme på markedet.
Når man får en letvægtsridehjelm i hånden, så kan man godt blive i tvivl om, om den beskytter nok, da det kan være svært at forstå, at noget der vejer så lidt, kan have den fornødne beskyttende effekt. Men der er lagt rigtig mange timers forskning og udvikling i en letvægts ridehjelm og derfor har man fundet frem til nogle materialer, som både kan yde den fornødne beskyttelse og desuden både er åben og let, hvorved man skaber en ridehjelm, som er rigtig skøn at have på og som gør, at man ikke bliver fuldstændig kogt på en varm sommerdag.

Letvægtsridehjelm – ulemper

Ulempen ved en letvægts ridehjelm er dog, at den er meget kold om vinteren. Da hjelmen netop er bygget til at kunne lede varme bort og ventilere hovedet, så er den også direkte ubehagelig kold at ride med om vinteren. Det er ikke blot dem som rider, der har dette problem. Også cykelryttere kan blive voldsomt nedkølet omkring hovedet, da deres hjelme også er lavet, så man ikke koger fuldstændig op under hjelmen. I cykelsporten har man fundet ud af at lave en hjelmhue, der er så tynd, at den kan være under en cykelhjelm. Disse huer kan også bruges under en ridehjelm, faktisk er de så tynde, at man kan have huen under en ridehjelm, som ikke er justerbar. Hvis du skal lede efter dem på nettet, så kan du søge efter hjelmhue, man burde tage dem ind i rideudstyr sortimentet under navnet ridehjelmshue, indtil videre har jeg dog ikke fundet en rideudstyr forhandler, som har dem og man må derfor foreløbigt kigge efter dem hos cykelforhandlerene. Jeg har selv købt min ridehjelm hue hos cykelpartner.
ridehjelmshue

billig ridehjelm