Kvalitetsrideudstyr betaler sig

Som med så mange andre forbrugsvarer kan det godt betale sig at ofre noget på sit rideudstyr.

Solen skinner. Hesten er sadlet op, og du har selv både ridehjelm og støvler på, men mangler lige ridehandskerne. Idet du trækker dem på, går den ene finger igennem stoffet, og rideturen bliver halvvejs spoleret af, at den ene finger stikker ud gennem stoffet. Det er generende og akavet at holde på tøjlerne.

Eller det kan være, at du hører et ”riiitsj”, idet du svinger benet over sadlen. Bukserne er revnet.

Sådan kan det gå. Og især hvis man måske har sparet lidt på pengene og valgt de billigste handsker eller de billigste ridebukser.

Det er bare så ærgerligt, når tingene går i stykker, og det kan være rigtig ærgerligt, hvis en ting går i stykker, når du virkelig har brug for den. Det kunne være næsebåndet på stævnedagen, transportgamacherne når hesten skal flyttes, eller klokkerne der skal beskytte skoene på folden.

Det billigste kan blive det dyreste

Det er ikke bare ærgerligt, når tingene går i stykker. Det kan faktisk vise sig, at det også er det dyreste, hvis en ting hurtigt går i stykker.

Tag nu for eksempel et par ridebukser. Det kan godt være, at man får et mindre chok, når man ser prisen på et par ridebukser fra Nathalie Fashion. 1.699 kroner! Men hvis bukserne holder i bare 2 år, svarende til 24 måneder, så har du ridebukser for 70 kroner om måneden. Sandsynligheden, for at de holder meget længere end det, er stor, idet de er lavet i et stærkt materiale, der holder faconen, og syninger med mere er robuste.

Køber du derimod et par billige ridebukser til for eksempel 699 kroner, og de holder måske seks måneder, så har de kostet dig 116 kroner om måneden.

Sikkerhed frem for alt

Men en ting er pengene. En anden er sikkerheden. Det er afgørende for sikkerheden, at sådan noget som tøjler, gjorde, stigremme, hjelme, sikkerhedsveste med mere holder. Forestil dig et spring over en forhindring, hvor gjorden knækker. Ikke alene kan du komme alvorligt til skade, hvis du og sadlen falder af, men hesten kan ligeledes få sig en alvorlig forskrækkelse og i værste fald også komme til skade.

Eller hvis tøjlen knækker på en tur i naturen, hvor der kører biler?

Det er sådan nogle ting, der bare ikke må ske, og sandsynligheden for at de gør det, er langt mindre, hvis man sikrer si,g at udstyret er af den rette kvalitet – og kvalitet koster som regel mere.

Et pænt udseende

En anden irriterende ting ved de allerbilligste produkter er, at de hurtigt bliver slidte og medtagne at se på.

En trense i kvalitetslæder bliver bare smukkere at se på og blødere at røre ved med årene. En trense i billigt læder derimod bliver sprukken og stiv. Ridebukser i et billigt materiale bliver løse i stoffet, falmer i farven og får en dårlig pasform. Ridebukser i et kvalitetsmateriale holder derimod faconen, og farven bliver ved med at stå knivskarp.

Så både for sikkerhedens, for pengepungens, for fornøjelsens og for lookets skyld kan det betale sig at investere penge i sit rideudstyr.