Anatomisk sadelunderlag

Der findes et hav af billige sadelunderlag på markedet og nogle gange kan de faktisk være direkte skadelige for hesten.
Når man lægger et underlag under sadlen, som ikke følger sadlens form og som ikke bliver liggende det korrekte sted, så kan dette fuldstændig ødelægge den gode pasform, som din sadel forhåbentlig har.

Billige sadelunderlag

Mange bruger store summer på at få tilpasset deres sadel hos en sadelmager, så den ligger optimalt på hesten og herefter gå de ud og køber et billigt underlag til sadlen ud fra det ene kriterie, at det ikke må koste for meget. Dette er noget af det dummeste, som man kan give sig afsted med.
Et underlag skal ligge ordenligt under sadlen, ellers kan det lave trykninger ned i hestens ryg på lige kår med en dårlig sadel.

Anatomiske sadelunderlag

Heldigvis er der flere og flere som forstår vigtigheden af at bruge et godt underlag under sadlen og dette ses også ude i butikkerne. Her er det nemlig ikke noget problem at finde et sadelunderlag til over 500 kr. mens de hos rigtig mange forhandlere af rideudstyr faktisk er ved at være svært at finde et billigt underlag til under 200 kr.

Hvad skal man gå efter, når man køber underlag

Når man skal købe et sadelunderlag, så skal man som første kriterie finde et underlag, som følger hestens ryg.
Der er ingen heste, som har en lige ryg. Dit sadelunderlag skal have facon som en hesteryg. Desuden skal du tage højde for, at hvis du har en hest med en høj manke, så skal sadelundelaget også give plads til manken. Når du har redet på din hest i en halv time, så skal der være plads under sadelunderlaget både foran og bagved sadlen.

Der er ingen heste, som har lige ryg
ligesadelunderlag

Forestil dig, hvordan din hests ryg er formet, når du skal vælge sadelunderlag (Læg mækre til buen)
Nogle heste har et rigtigt stort rygsving og hvis sadelunderlaget kommer til at ligge i spænd hen over hestens ryg, så får den trykninger. Oftest kan man se, hvis sadelunderlaget er for stramt ved at hesten bliver tyndhåret eller måske helt pelsløs bagved sadlen.
anatomisksadelunderlag

Køb hos en pålidelig forhandler

Når du skal købe et anatomisk underlag til din hest, så er det også en tillidssag. Derfor bør du købe hos en forhandler som du stoler på og som måske har været mange år i branchen. Hvis du vælger at købe hos en ny leverandør af rideudstyr, fordi du finder det helt rigtige anatomiske underlag på tilbud eller udsalg, så slå kun til, hvis du er villig til at miste dine penge. Der er nogle gange, hvor man falder over så gode tilbud, at man bare ikke kan sige nej og nogen gange kan det være en helt fantastisk handel, som man få lavet. Desværre kan det også være, at det Eskadron underlag som var for billigt til at være sandt, rent faktisk også viser sig at være en billig kopi og ikke det lækre Eskadron underlag af ypperste kvalitet. Men hvis kopien er lavet anatomisk korrekt, så kan det jo være et ganske udmærket underlag, så længe stoffet holder og fyldet er godt nok.
Køb anatomiske sadelunderlag billigt her