Forkellen på racerne er afgørende for brug og personlighed

Der er rigtig stor forskel på, om man køber den ene eller den anden hesterace og det er ikke blot farve, størrelse og pris der er forskel på.
En af de lige så vigtige faktorer er temperament og kropsbygning. Desværre er der rigtig mange, som ikke er tilstrækkeligt opmærksomme på dette og derfor kan de finde på at slå til, hvis de får et rigtigt godt tilbud på en hest, som måske slet ikke er noget for dem.
I mange tilfælde tænker folk dog, at jeg kan jo bare bruge hesten i den grad til, det som jeg gerne til i det omfang, som det lader sig gøre. Og det er på sin side også rigtigt nok set i forhold til hestens fysiske formåen. Men problemet ligger i, at en hest som fx har et rigtigt gemytligt sind af natur ikke har naturligt ved at skulle tænde og ”være på”. Så hvis man fx vælger at bruge sådan en hest til western, hvor der skal være noget ”knald”, så kan man ende ud med en hest, som er rigtig ked af det, da man beder den om noget, som er meget unaturligt for den.
Som hos os mennesker, så synes heste også, at det er sjovest at lave noget, som man har let ved og derfor er det meget vigtigt, at man overvejer grundigt, hvad man skal bruge sin hest eller pony til og så sætter sig ind i fordelene og ulemperne ved de forskellige racer.
Hvis du gerne vil vide lidt mere om temperament hos forskellige racer – så kan du starte her.