Rideudstyr

Rideudstyr er foreløbigt på denne side delt op i 3 hovedkategorier.

Rideudstyr kan deles op i tre kategorier – den først er det udstyr, som man skal bruge til hesten og den anden del er det udstyr, som bæres af rytteren og til sidst findes det udstyr, som benyttes i stalden. Det sidste udstyr kaldes også for staldinventar.

Rideudstyr til rytteren

Her er der tale om rideudstyr såsom ridestøvler, ridehjelm, ridebukser og meget andet, som bæres af rytteren. Den helt store forskel på de to forskellige slags udstyr er, at når man skal købe udstyr til hesten, så skal man være meget mere opmærksom på, om det udstyr, som man køber passer hesten, så det ikke kommer til at genere. Selvfølgelig skal udstyr også passe til rytteren, men rytteren kan selv mærke efter, om et par ridestøvler er for små eller om ridehjelmen ikke sidder ordentlig fast. Hvis man køber billigt rideudstyr til rytteren, så vil den værste konsekvens ofte være, at man er nød til at smide det ud, da det enten går i stykker eller ikke er behageligt at benytte.

Udstyr til hesten.

Når man skal handle udstyr til sin hest, så skal man sørge for, at det udstyr som man bruger passer hesten ordentligt. Hesten kan ikke sige fra og derfor kan det få voldsomme skadelige konsekvenser, hvis man ikke får købt det rigtige udstyr. Hvis man ikke har så meget forstand på rideudstyr til heste, så bør man finde nogle mennesker til at hjælpe en med at afgøre, som udstyret ligger ordentligt og ikke generer hesten. Hvis man ikke har andre hestekyndige mennesker at trække på, så bør man selv sætte sig grundigt ind i, hvordan sadlen skal ligger, hvordan man afgør om det nye dækken er det rigtige og om bidet passer i munden på hesten m.m. Der findes rigtig mange steder på nettet, hvor der er gode artikler om, hvordan ens rideudstyr skal sidde eller ligge på hesten. Hos Neergarrd som laver Stübben sadler finder man blandt andet en rigtig god brochure for, hvordan en sadel skal ligge.

Staldinventar

Staldinventar omfatter alle de ting, som skal være i en stald, for at tingene fungerer. Dette gælder alt lige fra den kost som man fejer staldgangen med og til vandkop og foderkrybbe. Langt de fleste hesteejere har ikke det store behov for at sætte sig så meget ind i staldinventar, men man bør alligevel lige vide en lille smule om, hvordan en vandkop virker, når den fungerer optimalt, fordele og ulemper ved høhække og hønet, samt hvordan en optimal boks er indrettet.

Be the first to comment

Leave a Reply